Utkání KST Jirkov D – Baník Meziboří A

Hráč Váňa – zranění (loket + rameno)
Hráč Čtvrtečka – zranění (krční páteř C5C8)
Hráč Sirotek – zranění (rameno)
Hráč Smejkal – zranění (záda)

zápis: https://stis.ping-pong.cz/htm/utkani.php?utkani=265778

komentář vedoucího soutěží: Kvůli častým dotazům “Jak je možné, že se najednou zraní všichni hráči?” jsem vyzval k vyjádření o průběhu utkání také vedoucího domácího družstva. Z emailové a telefonické komunikace bylo evidentní, že odstoupení všech hráčů Meziboří z utkání bylo oprávněné.

Plošně opakující se jev ve všech skupinách KP2, kdy za rozhodnutého utkání odstoupí některý z hráčů, zcela jistě nepotlačí ustanovení v rozpisu soutěže, aby každé wo bylo řádně vysvětleno v poznámkách zápisu o utkání. Je třeba dodat, že pokud se hráč rozhodne odstoupit z utkání, může tak učinit, i když není zraněn a může uvést osobní důvody. Toto ustanovení tak mělo alespoň donutit vedoucí družstev a rozhodčích k plnění všech formálních povinností při vedení zápisu o utkání. Nicméně tak může docházet k poměrně absurdním situacím, kdy žebříčkové hodnoty jsou zkresleny jen kvůli nedůslednosti při vyplňování zápisu o utkání.

Od 19. kola v soutěžích KP2 již nebudu měnit výsledky označené jako w.o., které nebyly řádně okomentované. Výkonný výbor KSST se bude zabývat situacemi okolo častých odstoupení hráčů při rozhodnutém stavu – do hodnotícího formuláře bude po skončení soutěží uvedena otázka, zda hrát soutěže KP2 pouze do 10. vítězného bodu nebo všech 18 dvouher.