Oldřich Plíšek

Milan Knebl a Oldřich Plíšek

Pan Oldřich Plíšek se narodil 22. 4. 1947. Jeho trenérská činnost nezahrnovala pouze stolní tenis, ale také kopanou. S trenérskou kariérou u stolního tenisu začal v roce 1967 v Benešově nad Ploučnicí, kde působil do poloviny 80. let, kdy přestoupil do oddílu TJ Kovostroj Děčín. Zde zůstal i poté, co došlo ke vzniku nového oddílu SK RODASS, který navázal na činnost TJ Kovostroj Děčín. V roce 1995 pokračuje v trenérské činnosti v nově vzniklém občanském sdružení SKST Děčín. Stolnímu tenisu v Děčíně zůstává stále věrný.

Po celou dobu jeho působení v Benešově a poté v Děčíně působil aktivně jako hráč a zasvětil veškerý svůj volný čas dětem ve funkci trenéra mládeže. Současně velmi svědomitě zaznamenává všechny úspěchy ale i neúspěchy všech členů oddílu v kronikách jednotlivých soutěžních ročníků. Díky jeho důslednosti je možné zalistovat v kronikách a projít se minulostí stolního tenisu v Děčíně od roku 1945 po současnost.

V létě se zúčastňuje letních tréninkových soustředění dětí. Díky jeho umění a předávaným zkušenostem vyrůstali, vytrvali a dosáhli na přední místa žebříčků ČR mnozí hráči a hráčky našeho klubu ve všech věkových kategoriích, i když byli následně vedeni dalšími trenéry.